tisdag 13 oktober 2009

Lekstugan runt husknuten

Hej!

Idag tänkte jag bjuda på lite bilder på vår lekstuga som byggdes för två och ett halvt år sedan. Vi köpte en omålad byggsats från Åtvidabergshus. Vi målade lekstugan i samma kulör som vårt hus.

Efter att bilden togs har dörrfodret och fönsterfodrens snickarglädje försvunnit och fönsterspröjs tillkommit, allt för att lekstugan ska likna en miniatyr av vårt hus.

Takpannorna kommer bla från en gammal sommarstuga, varför vi fick dem gratis. De ingick alltså inte i byggsatsen.



Lekstugan var trären även invändigt, så vi fick måla insidan på lekstugan. Vi valde en vit utomhusfärg. På golvet använde vi svart fönsterfärg.

Min man byggde ett platsbyggt kök åt barnen av spillvirke, som jag sedan målade. På återvinningsstationen hittade vi en köksblandare till barnens kök. En plåtbunke fick bli diskho.

Gardinerna har jag sytt av tyg från Bruka. På IKEA hittade vi kastruller, servicer, etc. Självklart fyndades även lite på loppisar, som tex taklampan. Hyllplanet och konsollerna låg och skräpade i förrådet, så även gardinstången. Allt målades vitt!

Som draperi används två stycken kökshandukar från IKEA, billigt och enkelt.












Allt som allt gick hela kalaset på ca 5500 kr. Lekstugan har varit värd varenda krona och allt slit, eftersom barnen älskar att leka där året om. Tilläggas kan dock att lekstugan numera, pga all lek, fått en naturlig "patinering" för att uttrycka det milt... Men det är ju inne med "Shabby
chic" nu, så vår lekstuga är helt rätt i tiden. Detsamma kan nog sägas om vårt hem, hi, hi. :)



Kram,

Lilla My




Inga kommentarer: